Intense friszoete smaak

Wellant appels zijn gezonde tussendoortjes, maar ook heerlijk in desserts, appelmoes, chutney of jam. Door het hoge pectinegehalte van appels stolt de jam sneller. Wat denk je van een bladerdeeggebakje met rozijnen en kaneel of een appelbeignet tijdens de koude dagen?

Wellant

Ken je Wellant? Met z’n diepe rode blos en rustieke uiterlijk past deze appel zó in een klassiek stilleven. De fruitige geur brengt je in gedachte naar een appelboomgaard aan het eind van de zomer. Dan proef je intens friszoete smaak… en weet je dat het tijd is voor een nieuwe traditie.

Wellant was jarenlang alleen verkrijgbaar in landwinkels en speciaalzaken. Nu is deze geweldige appel ook in de supermarkt, zodat nog meer mensen ervan kunnen genieten.

An apple a day keeps the doctor away

Wellant appels zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook veel voedingsvezels en natuurlijke suikers. Voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering en helpen bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. De natuurlijke suikers worden langzamer opgenomen dan gewone suikers, waardoor ze je langer energie geven. Daarnaast bevat de appel relatief veel vocht. Daarom bewaren we al eeuwen een appeltje voor de dorst.